Surun kohdatessa, kaikki palvelut yhdellä oven avauksella.
28100 Pori
Eteläpuisto 19
Päivystys 24h/vrk 045 133 4840
Ma - Pe klo 9.00 - 17.00 tai sopimuksen mukaan
Close
Eteläpuisto 19 28100 Pori
Päivystys 24h/vrk 045 133 4840 pasi.honkaluoma@satakunnanhautaustoimisto.com
Satakunnan Hautaustoimiston

Palvelut

Otamme osaa menetykseesi.

Suru vie aikaa ja voimia. Surutyön ohella vainajan läheisillä on asioita hoidettavana. Käytännön järjestelyissä on helpotus saada apua ja tukea luotettavalta taholta. Olemme sitoutuneet toimimaan Suomen Hautaustoimistojen Liiton eettisten ohjeiden mukaisesti, luottamuksellisesti ja asiakkaiden toiveita kunnioittaen.

palvelut_kukka2

Järjestelyiden aloittaminen

Surun kohdatessa on kuitenkin ryhdyttävä käytännön järjestelyihin, yleensä omaiset ovat kokeneet hyväksi aloittaa hautausjärjestelyt mahdollisimman nopeasti. Hyvin suunniteltu ja järjestelty hautaus auttaa osaltaan omaisia surutyössä, jättää kauniit muistot ja nostaa esiin toivon sekä jatkuvuuden näkökulman.

Voitte ottaa meihin yhteyttä soittamalla, sähköpostilla tai tulla käymään toimistolla. Järjestelyt alkavat välittömästi.

Hautausjärjestelyt

Vainajaa hoitanut lääkäri tai oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen suorittanut lääkäri kirjoittaa luvan hautaamiseen. Lupa toimitetaan omaiselle tai hautaustoimistolle sairaalan käytännöstä riippuen. Pääsääntöisesti hautaustoimisto huolehtii hautausluvan hankkimisesta.

Kuolintodistuksesta selviää vainajan kuolinsyy ja se kirjoitetaan vasta kaikkien kuolemansyyn selvittämisen edellyttämien tutkimusten valmistuttua. Tähän voi kulua jopa kuukausia. Hoidamme myös muualle kuin hautausmaalle haudattavien lupa-asiat.

Huolehdimme hautapaikasta omaisten toiveiden mukaisesti. Hautaustapa voi olla arkku, uurna, muistolehto tai esimerkiksi merihautaus.

Siunaustilaisuuden järjestelyt

Toimistollamme on nähtävillä laaja valikoima korkealaatuisia Suomalaisia käsintehtyjä arkkuja ja uurnia.

SHT Tukku Oy on perinteikäs suomalainen arkkuvalmistaja. Logoa klikkaamalla pääset tutustumaan yritykseen ja mallistoon.

logo_sht

Kauttamme voitte valita arkun päälle tulevan arkkulaitteen, kukkavihot, kukkakimput ja seppeleet. Kaikki kukat toimitetaan siunaus- ja muistotilaisuuteen. Arkku- ja uurnalaite kiinnitetään valmiiksi. Autamme muistolauseiden ja suruvärssyjen löytämisessä kukkavihkoihin ja kuolinilmoitukseen.

Kukat toimittaa Koivulan Kukkapalvelu. Klikkaa linkkiä sivuille

Toimitamme kaikkiin omaisten valitsemiin lehtiin kuolinilmoituksen, jonka hyväksytämme omaisilla ennen julkaisemista. Ilmoituksen sisältöä voitte miettiä rauhassa läheisten kesken. Autamme tarvittaessa ilmoituksen suunnittelussa ja laatimisessa. Samoin toimimme kiitosilmoituksen kanssa. Ilmoituksen sisällön voi toimittaa meille toimistolle, postitse tai sähköisesti.

Hautajaisiin voidaan kutsua lehti-ilmoituksella, jos kuolinilmoitus laitetaan lehteen ennen siunaustilaisuutta. Kutsun voi myös postittaa, lähettää sähköpostilla tai vieraille voi myös soittaa.

Kuljetukset ja siunaus

Vainaja siirretään hautausmaan tiloihin odottamaan siunaustilaisuutta. Omaiset ovat tervetulleita mukaan saattamaan vainajaa, tarvittaessa järjestämme omaisille kuljetuksen. Jäähyväiset järjestetään usein ennen kuljetusta. Vainajan näkeminen ennen arkun sulkemista koetaan rauhoittavaksi hetkeksi, se auttaa osaltaan surutyössä ja siitä jää hyvä muisto sekä läheisen poismeno todentuu.

International Funeral Services

Toimistomme hoitaa kuljetuksia kaikkialle koti- ja ulkomailla. Kansainväliset yhteydet takaavat nopean ja edullisen kuljetuksen ulkomailta Suomeen tai päinvastoin.

Siunausaika ja siunauspaikka. Varaamme omaisten tai vainajan toiveiden mukaisen ajan ja paikan siunaamiselle.

Pappi ja kanttori

Papin ja kanttorin valinnassa pyrimme huomioimaan omaisten toiveet. Pappi ottaa omaisiin yhteyttä sopiakseen yksityiskohdista ennen siunausta, jos pappia ei tarvita sovimme muista järjestelyistä omaisten toiveiden mukaisesti.

Muistaminen

Muistotilaisuus on tyypillisesti heti siunaustilaisuuden jälkeen. Kokoonnumme yhteen muistelemaan vainajaa. Varaamme omaisten toivomusten mukaisen muistotilaisuuspaikan useista eri vaihtoehdoista. Varaamme pitopalvelun ja yhdessä omaisten kanssa sovimme tarjoilusta. Valittavissa on useita eri vaihtoehtoja kahvitarjoilusta noutopöytään.

Muistotilaisuudesta muodostuu lämminhenkinen, kun tilaisuuteen otetaan mukaan esimerkiksi valokuva vainajasta, adressit ja vieraskirja. Adressien lukija on hyvä valita etukäteen. Papin ja kanttorin kutsuminen muistotilaisuuteen on hyvä tehdä ajoissa.

Autamme kaikessa missä omaiset apuamme toivovat ja tarvitsevat.

Kauttamme on saatavissa uusia muistokiviä, vanhojen hautakivien kunnostamista, lisänimien kaivertamista sekä kivien oikaisua.  Laajasta mallistosta tai vaikka itse suunnittelemalla on mahdollista saada läheisen haudalle muistomerkki, jonka äärellä on hyvä hiljentyä.

Muistokivien ja hautakivien toimituksessa käytämme Loimaan Kivi – yritystä. Logoa klikkaamalla pääset tutustumaan yritykseen.

loimaan kivi

Muita palveluja

Arkkuhautauksen ollessa kyseessä tarvitaan yleensä kuusi kantajaa. Kantajat ovat saatavissa kauttamme tarvittaessa.

Kauttamme on saatavissa ammattitaitoinen valokuvaaja, joka osaa toimia tilaisuudessa sen luonnetta häiritsemättä.

Ennakkosopimus hautausjärjestelyistä on nykyaikaa, yhä useammat sopivat hautajaistensa järjestelyistä haluamallaan tavalla. Sopimus laaditaan henkilökohtaisesti asiakkaan kanssa huomioiden asiakkaan toiveet. Hautaustestamentti on tarkoitettu helpottamaan omaisia mm. monenlaisten valintojen tekemisessä sekä varmistamaan sen, että hautajaiset aikanaan järjestetään juuri siten kuin asianomainen henkilö on itse halunnut.

Jokaisen Suomessa kuolleen tai asuneen henkilön jälkeen on toimitettava perunkirjoitus, joka pelkistetysti ilmaistuna on kuolinpesän veroilmoitus. Perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolinpäivästä.

Kaikki hautajaisista aiheutuneet kustannukset (arkku, hautauskulut, kuolinilmoitukset, muistotilaisuuskulut, hautakivi ym.) saa vähentää kuolinpesän varoista tositteiden mukaisesti.

Hautaustoimistosta saa asiantuntevia ohjeita perunkirjoitusta koskevista asioista.

Muuta

• Yhteistyökumppaneidemme kautta tarjoamme erilaisia palveluita kiinteistönvälityksestä omaisuuden realisointiin sekä muuttoihin.

• Palvelemme nopeasti ja luottamuksellisesti. Kaikista meille uskotuista asioista olemme vaitiolovelvollisia.

• Meillä voitte neuvotella myös pidemmästä maksuajasta.

Muistin tueksi

Katso tästä